Ideoita vihreämpään kylpyhuoneeseen

img_3151.jpg

Meiltä kysytään usein, mitkä kasvit toimivat parhaiten kylpyhuoneissa tai jopa ikkunattomissa wc-tiloissa. Tosiasiahan on, että ilman ikkunaa ja edes pientä pilkahdusta luonnonvaloa, viherkasvit eivät elä ikuisesti. Listasimme ylös muutamia vinkkejä viherkasvin ostoon, sijoitteleen ja niiden hoitoon liittyen. Nykyään myös tekniikka on niin kehittynyttä, että kaunisiin varjostimiinkin saa ruuvattua kasvilampun! Viherkasvit tuovat elävyyttä myös kylpyhuoneeseen. Lajikkeiksi sopivat erityisesti kosteissa ja vähän pimeissä tiloissa viihtyvät kasvit. Kasvia valittaessa yksi helppo perussääntö vie jo pitkälle, eli mitä tummemman vihreät kasvin lehdet luonnostaan ovat, sitä paremmin se sietää hämäriä nurkkia ja viihtyy pimeässäkin tilassa. Esimerkkeinä peikonlehti, peikonkämmen ja rönsyliljat. Viktorianiisenajan Englannin savusumusta selvinnyt aspidistra, eli tuonenkielo taas kestää jo luonnostaan hyvin varjoa ja pimeää. Sen selkeä muotokieli istuu kivasti moderniin kotiin.

viherkasvi, peikonkämmen, betoniruukku, viherkasvi trendi 2019

viherkasvi, anopinkieli, ilmaa puhdistavat kasvit, kestävät kasvit, helppo viherkasvi, varjoisen paikan kasvi

img_3160

Kilpipiilea

Pienissä ja ahtaissa tiloissa kannattaa suunnata katse myös kattoon ja käyttää kaikki tilan neliöt hyödyksi. Orkidea toimii kauniisti amppelissa, kun sen tukikepit poistetaan. Trooppisena päällyskasvina se myös nauttii kosteasta ilmasta ja hajavalosta. Samoin roikkumaan voi laittaa hoidoltaan helppoja ilmaksveja eli tillandsioita. Jos kasveja sijoittaa kylpyhuoneeseen, kannattaa ruukut muutenkin nostaa tason tai penkin päälle. Näin kasvit pääsevät paremmin esille ja edukseen eikä lattialämmitys tai suihkuvedet häiritse niiden kasvua.

Spa-tunnelmaa kylpyhuoneeseen

Erityisesti ikkunattomiin wc-tiloihin sopivat kirkkaat lasiastiat ja pullot, sillä niissä on puhdas ja raikas tunnelma. Raikkautta korostavat helppohoitoiset vihreät lehdet. Vesi kannattaa vaihtaa noin kerran viikossa, mikä entisestään pidentää lehtien elinikää.

lasiastiat, selkeät lehdet, ideoita kylpyhuoneeseen, inspiraatio pimeisiin tioihin, huonekasvien vihreyttä

img_3138

img_3139

Eukalyptusnippu suihkun yläpuolella tuo lämmetessään mietoa tuoksua sekä kuivuu kauniisti, joten sitä ei tarvitse koko ajan olla vaihtamassa. Tämä on helppo keino saada hillitysti vihreää kylpyhuoneeseen. Samalla se tuo luontoa sisälle ja luo spa-tunnelmaa kodin suihkutilaan. Arjen luksusta!

img_3140

img_3157

Jos ikkunattomaan vessaan toivoo hyvinvoivaa viherkasvia kannattaa tilaan ehdottomasti asentaa kasvilamppu! Hyviä, vain vähän lämpöä tuottavia ja energiatehokkaita led lamppuja viherkasveille myy Turussa (ja netissä) esimerkiksi Pavunvarsi.

 

img_3162

Tänään perjantaina 23.11. 2018 Kukkakaupassa BLACK FRIDAY ja myymme kaikki viherkasvit -50% tarjouksella pois joulun tieltä!! (Tarjous ei koske orkidealajikkeita, huonekuusia tai muita joulusesonkikasveja!)

img_3148