Kuivakukka Workshop by Hanna Piippo

Viime sunnuntai oli inspiroiva päivä, sillä kukkataiteilija Hanna Piippo järjesti mielenkiintoisen kuivakukka workshopin Helsingissä. Kurssilla tehtiin asetelma astiaan sekä kranssi kuivista tai kauniisti kuivuvista materiaaleista. Oli hauskaa olla vaihteeksi itse oppimassa! Takana ihana iltapäivä kivassa porukassa ja innostuneessa hengessä. kuivakukka workshop, Hanna Piippo, kanaverkkotekniikka

Päivän Hanna Piippo aloitti kertomalla omasta kukkahistoriastaan, eli siitä minkälaisen matkan hän oli käynyt ennen kohtaamistamme Satamakatu viidessä. Oli mielenkiintoista kuulla pohdintoja hänen omasta kukkien sidonta tyylistään, ja tavoista tehdä luonnollisa mutta harkittuja töitä.

Kurssin kuivakukkamateriaali

kuivakukat, kuivuvat kukat, olkikukka, limonium,, asetelma kanaverkkotekniikalla

kuivuva kukkasidonta materiaali, papaver, unikko ja unelma värjätty

 Miksi juuri Hannan workshop?

Koemme, että meillä on samankaltainen lähtökohta kukkien sidontaan. Lisäksi Hannan designfilosofia tuntui omalta ja kotoisalta, kuitenkaan olematta täysin samanlainen kuin omamme Kukkakauppa Piia Jaalalla.

esimerkkityö, kanaverkkotekniikka, Hanna Piipon sitoma

Ei villiä – vaan harkittua ja kolmiulotteista! Oli meille yksi iltapäivän parhaista huomioista, sillä usein puhumme omista töistämme ja tyylistämme juuri 'villinä', vaikka taustalta löytyy paljon harkintaa aina materiaalivalinnoista alkaen sidontatyyliimme. Lisäksi Hanna kannusti luovaan vapauteen ja ennakkoluulottomuuteen, jossa vanhoja tai klassisia floristiikan sääntöjä ei orjallisesti noudateta. Tärkeämpää asetelmissa oli juuri harkittu luonollisuus, rentous ja ryhmittely.

kuivakukka-asetelma, kanaverkkotekniikka, kuivakukka workshop by Hanna Piippo, kKukkakauppa Piia jaala, oma asetma

img_2542

Make your own Magic!

Halusimme testata kanaverkkotekniikkaa ja vaasia myös tuoreilla kukilla. Erityisesti halusimme kokeilla siihen omaa designfilosofiaamme!

kullero, jouluruusu, uurnavaasiin kanaverkkotekniikalla kukka-asetelma, talvinen asetelma, kukkakauppa piia jaala

img_2558

img_2559