Syystrendien juurilla

5084055504_img_9916.jpg

Ulkona on ensimmäinen syysmyrsky, linja-autot huristelevat Linnankadulla kolmatta päivää ja Turun torin kaivaukset ovat todella alkaneet. Liikkeen ikkunan takana näkyy ihan erilainen maailma, ja tuntuu kuin olisimme Kukkakaupassa astuneet ihan uuteen aikaan! Muutoksista huolimatta koemme, että Kukkakaupan juuret ovat juurtuneet syvälle Linnankadulle. Vaikka juuret liitetäänkin usein johonkin tiettyyn paikkaan, voivat ne myös liittyä abstrakteihimpiin asioihin kuten tunteisiin ja muistoihin. Meillä juuret ovat vahvasti ankkuroituneet omaan sidontatyyliimme.  kuivuvia heiniä modernissa kranssissa

Juuret olivat myös Habitare messujen teemana, jossa kävimme fiilistelemässä vuoden 2019 sisustustrendejä, sillä koti, kukat ja kasvit kuuluvat mielestämme saumattomasti yhteen. Halusimme myös kuulla kukkataiteilija Hanna Piipon puheenvuoren vuoden 2019 kukkatrendeistä. Inspiroiva esitys, mikä samalla myös jäsensi omat ajatuksemme Kukkakaupan kukkavuodesta 2019. Tähän juttuun olemme poimineet, Hannan osviittoja mukaillen, meitä kiinnostavia ja inspiroivia kukkatrendejä. Lopuksi mukana myös muutama habitaren helmi!

Lännen hirssi, kuivuvat kasvit, syksyiset kukat, lisävihreä,

Ei yhtä väriä, ei tiettyä kukkaa

Hanna Piipon esityksessä parasta oli sanoma siitä, ettei esillä ole ainoastaan yksi tietty väri tai kukkalajike. Näin myös kukkatrendit kiinnittyvät globaaleihin ajankohtaisiin asioihin ja ilmiöihin. Edelleenkin on ajankohtaista ajatus siitä, että ulkotila tuodaan sisälle. Tämä meidän jokaisen on helppo toteuttaa jo ihan muutamalla upealla luonnosta löytyvällä oksalla tai materiaalilla. Luonnonmateriaaleihin voi myös mutkattomasti lisätä leikkokukkia- ja vihreitä. Tässä trendissä tai ennemminkin ajatuksessa parasta on se, että epätäydellisyys on täydellistä.  

kupari, kuivuvat leikkokukka materiaalit, mimosa, ikiviuhko, syyshortensia

kupari, kynttiläkranssi ikkunalle

Pampa heinä/pampas grassa, cotton, dried flower, modern wreath

Kransseissa on helppo toteuttaa maltillisesti kuivakukkatrendiä käyttämällä jänniä materiaaleja sekä kauniisti kuivuvia materiaaleja. Toisaalta talvella muun muassa vekkulit männynoksat toimivat viileissä tiloissa ja koristehavulajikkeet taas sisällä. Toteuta itse tai tilaa mieleisesi! Metallisia kranssipohjia löytyy kolmea kokoa.

Tummuvat sävyt

Kukkakaupassa koemme, että syvät sävyt kuuluvat etenkin syksyyn. Tummat, syvät sävyt toimivat hienosti yhden väriteeman sisällä, jolloin lopputulos on harmoninen. Toisaalta tummien sävyjen, kuten viininpunaisen kaveriksi sopivat myös yllättävät väriyhdistelmät, jotka haastavat katsojaansa tai tuovat tilaan ilmettä.

matala niittymäinen, bohu kukkakimppu

Syksyinen matala kimppu, hortensia, tähtiputki ja jalokärhö. Hydrangea, astrantia and different autumn greens

Smudge sticks!

ovat osa hyvinvointitrendiä. Ne mukailevat Amerikan alkuperäiskansojen tapaa rakentaa salviapohjaisia nippuja, joita traditionaalisesti poltetaan puhdistamaan ja siunaamaan ihmisiä tai paikkoja. Innostuimme!

img_1809

img_1808

img_1806

img_1807

Habitaren kukkahelmet

img_1947

Pampaheinäkruunu. Lapuan kankurit @habitare 2019

Kuivuvat materiaalit. Lapuan kankurit @Habitare 2019

Hakola @habitare

img_1949

img_1948

HAbitare2019, kukkatrendit