Mietteitä yrittäjyydestä

IMG_5426-409990383-1536136329795.jpg

Tänään syyskuun viidentenä vietetään yrittäjän päivää, ja mikä olisi parempi tapa aloittaa kuin aamiaisella Turun BNI Thunderin vieraana. Ravintola Hus Lindmanin ikkunoista näkyi sumuinen Aurajoki, voisarvet olivat ihanan pehmeitä ja ympärillä muita yrittäjiä. Takana siis aikainen mutta innostava aamu! kukkakimppu, boho, cute flowers,

Oma yrittäjyys

Aamiaispalaveri herätti muistoja ja pohdintoja omasta yrittäjyydestäni kukkakauppiaana. Perustin kukkakauppa Piia Jaalan melkeinpä päivälleen 30-vuotta sitten. Jälkeenpäin ajatellen oman toiminimen, liikkeen ja yrityksen perustaminen Turun Yliopistonkadulle oli helppo ratkaisu ja tuntui oikealta. Vanhempani, isovanhempani sekä iso-isovanhempani ovat kaikki olleet puutarha-alan yrittäjiä, joten vasta kaksikymppisenä oman liikkeen perustaminen ei silloin hirvittänyt! Muuten, tuoreen tutkimuksen mukaan ainoastaan 29 % nuorista naisista haaveilee nykypäivänä yrittäjyydestä. Saman tutkimuksen mukaan nuoria, niin tyttöjä kuin poikia, kiinnostaa mielummin yrityksen jatkaminen kuin uuden perustaminen.

syksyinen kukkakimppu, syyshortensia, monogromosävyt, cut flowers

Parasta yrittäjyydessä

on ehdottomasti myydä sellaista, mitä itse haluaisin ostaa sekä tehdä sellaista kukkasidontaa, jonka takana voin ylpeänä seistä.

keväisiä leikkokukkia, valkoisia kukkia, tulppaani

jouluruusu, helleborus, kasvit paperipussissa, plants, christmas plants

 

IMG_5351

IMG_7318

Demonstration, demo, kukkasidonta luento

Yrittäjyys on vaatinut paljon mutta antanut myös tuplasti takaisin, koska olen pystynyt kehittämään liikettäni ja ideoitani jo kolme vuosikymmentä. Ala on muuttunut paljon ja paljon muutoksia on vielä toivottavasti edessä! Parasta aikaa Kukkakauppa käy läpi suuria muutoksia, koska Turun toriparkin rakentaminen on aloitettu. Se tulee vaatimaan paljon myös meiltä, kivijalkakaupalta Linnankadulla, jonka kaikki asiakkaiden parkkipaikat katosivat yhdessä kuukaudessa. Tulevana syksynä rakennamme uusia palvelumuotoja, jotta asiakkaidemme on yhä helppo ja vaivatonta käyttää palvelujamme! Tulossa muun muassa parkkipaikka takapihalle! Stay tuned, sillä joskus vaikeuksita syntyy timanttisia ideoita!

IMG_6009

IMG_1558

Mikä yrittäjyydessä on ollut raskainta, on tietenkin sen koko elämääni ulottuvat lonkerot. Kun suljen Kukkakaupan takaoven, niin yrityksen asiat seuraavat helposti myös kotiin. Yrittäjyys on minulle 24 h juttu. Luonto, perhe ja koirat muodostavat onneksi vahvan vastapainon, ettei työ kuormita liikaa.

Parhaimmillaan yrittäjyys on usealla tapaa palkitsevaa ja tunnen onnistuneeni. Pahimmillaan se on uuvuttavaa, stressaavaa sekä turhauttavaa. Onneksi kuitenkin suurimmaksi osaksi luovaa menestystä! Hyvää yrittäjän päivää muille yrittäjille, yrittäjyydestä haaveileville tai yrittäjän kanssa arkensa jakaville!!

 

IMG_7016

 

IMG_6523