Uuden vuoden trendit

Mitä olisi uusi vuosi ilman puhetta trendeistä. Kokosimme mielestämme ajankohtaiset kukkatrendit kahdeksi kokonaisuudeksi. Tässä niistä ensimmäinen, olkaa hyvä! 4318252912_IMG_20054318252912_IMG_2000

Kukkatrendeissä vuosi 2018 seuraa edeltäneen vuoden jalanjäljissä. Rennot, puutarhamaiset kukkaunelmat valloittivat viime vuonna ja tyylillisesti mikään ei ole muuttunut. Niittymäisen vapaat kimput ovat edelleen ajankohtaisia.

Kimpuissa jäljitellään englantilaisen puutarhan henkeä, jota voi lisätä avaamalla kukkakaupan sidonnan ennen maljakkoon asettelua. Samaten vapaasti maljakkoon asetetut kukat, hieman kallellaan keikkuvatkin tuovat kimppuihin kaivattua rentoutta.

IMG_2014

Simppeliä skandinaavista ketomaisuutta

Jos oma tyyli on hyvin yksinkertainen ja englantilaiset puutarhakimput tuntuvat liian runsailta tai muodoltaan villeiltä ja sekavilta, kannattaa inspiraatiota hakea meidän omilta pellonpientareilta ja niityistämme. IMG_2373IMG_2366

Valkoisen ja pastellin sävyjen rinnalla kelkevat myös tummat sävyt kuten mystinen, syvä lila.

img_2301.jpgIMG_2278img_2269.jpg

Sävyissä pääasiallisesti pysytään vaaleissa, utuisissa ja pastellin sävyissä. 'Dirty pastel' on etenkin morsiussidonnassa edelleenkin hyvin suosittu. Aprikoosi ja persikka ovat upeita valkoisen kanssa mutta myös syvät, tummat sävyt saavat puuterisiin sävyihin eloa ja raikkautta. Väreissä tavoitteena on luonnollinen harmonia ja värin kulku.

IMG_6616

IMG_6615

Samoin kuin sisustuksessa niin myös kukkasilla sisustaessa ja juhliessa ajankohtaista on tavoitella rentoutta, epätäydellisyyttä ja konstailemattomuutta. Yhdistellään muotoja, leikitellään kontrasteilla ja ollaan yllätyksellisiä! 

Kukkatrendeissä katse kurkistaa olan yli nostalgiseen menneeseen mutta samalla tähyillään jo kohti tulevaa. Siinä kitetyy melko tarkasti meitä erityisesti inspiroiva kukkamaailma.

IMG_2074IMG_2106IMG_6617

Alkuvuoden ja kevään kukkalajikkeissa katse on jo kääntynyt kohti valoa ja kevättä. Tulppaanit, jaloleinikit ja anemonet johtavat joukkoja. Kesällä kukkatrendien kuningatar on edelleen pioni. Myös muut pullea- ja pehmeämuotoiset puutarharuusulajikkeet ovat vahvasti esillä. Uutena tulokkaana upea Butterly ranunculus innostaa ja ihastuttaa.

IMG_6619

Näissä tunnelmissa jatkamme blogissa perjantaina!