2017 Mietteitä vuodesta.

Samalla kun vuodesta 2017 on tullut historiaan, on hyvä hetki näin uuden vuoden alkumetreillä pohtia myös menneitä. Joulukuun ja erityisesti joulusesongin varjo häilyy vielä ympärillämme, mikä näkyy tietynlaisena saamattomuutena. Pitäisi siivota, pitäisi nostaa esiin uutta ja miettiä jo kevättavaraa. Mutta joulusta vie hetki palautua! Siispä aloitammekin vuoden 2017 nostalgiatrippimme joulusta. Tänä(kin) vuonna jouluviikko oli melko hurjaa tahtia ja loppuviikosta teimme pyöreitä tunteja. Kaaos ja roskasäkit täyttivät takapihan, ja käsiin oli sidontalangan sekä havujen pihka jättänyt melko pinttyneen käyntikortin :)

IMG_6317

Noina tunteina voimme vain olla kiitollisia hyvästä yhteishengestä ja Vesa Vierikon pehmeästä äänestä. Kuuntelimme ylityötunteina kaksi !! Harry Potterin äänikirjaa Vierikon lukemana, mikä osoittautui yllättäen melko tehokkaaksi metodiksi.

Kiireisissä sesongeissa haastavinta on pysyä koko ajan ajantasalla ja priorisoida oma tekemisensä: mitä tehdä ensin, mikä pitäisi olla jo tehtyä ja mitä pitikään tehdä! Koko sidontatiimin toimivuuden kannalta äärimmäisen tärkeää on se, että läheltä löytyy käsipari, joka ainakin yrittää hallita sotkun määrää ja kaaosta.

Siitä tänäkin vuonna suuri kiitos Inkerille!

IMG_6319

Ammattimme perustuu käsillä tekemisen taitoon, mutta myös melkein kaikki materiaalimme vaatii käsittelyä käsin. Jokainen sisään tullut leikkokukka käsitellään asianmukaisesti yksitellen ja varastoidaan oikeaan lämpötilaan. Tästäkin puuhasta löytyy monta työvaihetta, mihin kuluu yllättävästi aikaa.

IMG_6330IMG_6332

IMG_6333

IMG_6334

Eli paljon duunia ennen tätä ->

IMG_6158IMG_6048

2017 oli paljon muutakin kuin vain joulusesonki!

Esimerkiksi saimme olla mukana toteuttamassa hääunelmia ja juhlahumuja.

IMG_1260IMG_7264

IMG_7275

IMG_4602

IMG_4468

fullsizerender-55

img_0425-1

img_0666-1

Järjestimme workshoppeja huikeille ihmisille, jotka olivat innokkaita oppimaan ja tekemään käsillä. Näitä tulossa lisää myös 2018!

IMG_0224

Paljon hienoja muistoja, ja ihania kukkaunelmia vuoden varrelta!

img_0562-17583932160_IMG_4911

IMG_9551

Kukkakaupan vuoteen mahtuu tietenkin myös epäonnistumisia, unohduksia ja sähellystä. Kaikesta olemme ottaneet opiksemme ja toivomme onnistuvamme 2018 entistä paremmin. Meillä on paljon suunnitelmia workshoppeihin, työhömme sekä ihan uusillekin kukkiville aluevaltauksille! Toivottavasti, jos eivät kaikki, niin ainakin suurin osa suunnitelmista toteuu!Samaa intoa ja innostusta vuodelle 2018 toivomme teille kaikille!

2018 Kiva nähdä!