Kukkatrendit 2018, osa2

img_6651.jpg

Pehmeän ja utuinen boheemiromantiikka on yksi suloisimmista kukkatrendeistä. Siinä hauskinta on rakennella pieniä kokonaisuuksia myös muuta rekvisiittaa käyttäen. Motto 'tunnelma ennen funktiota' olisi Alvar Aallon kauhistus, mutta toimii! Tämän tyylin voi rakentaa mieleisekseen - joko täysillä tai hillitymmin! IMG_6645

IMG_6648IMG_6649

IMG_2412

IMG_2423

IMG_2421

Yksi vuoden mielenkiintoisimmista trendeistä on Art Decon juhlavuus. Eli ripaus samettia, kultaa tai geometrisia kuvioita elämään!

IMG_2398

IMG_2433

IMG_2393

Trendiguru Li Edelkoortin mukaan keltainen väri on jotain sellaista, mitä emme voi enää ohittaa. Värinä keltainen edustaa toivoa, joten uskomme että sen aika todellakin on tullut. Mutta miten väri heijastuu kukkatrendeihin? Meille, Kukkakauppa Piia Jaalalla, keltainen väri on ollut pitkään problemaattinen eikä sitä meidän valikoimista ole kovinkaan usein löytynyt.

IMG_2405

IMG_2408

Juttelimme keltaisesta ja erityisesti keltaisista leikkokukista kukkakaupan kylmässä takahuoneessa kamomillateetä juoden. Olimme kaikki yhtämieltä siitä, että keltainen väri kukissa vaatii erityisen kivan lajikkeen ja/tai kauniin sävyn. Keltaisen ruusun pitää milestämme olla iso, pullea ja puutarhamainen. Toisaalta Jaloleinikin hempeä sitruunankeltainen väri tuo mieleen kesän sitruunaperhoset. Samoin tulppaaneille ketainen väri sopii. Keltainen vaatii meiltä paljon :) Katsotaan siis mitä kevät ja kesä tuovat tullessaan.

Viherkasvi valikoimaan pureudumme myöhemmin. Odottelemme kevätaurinkoa ja multasormien heräämistä!

IMG_2195