Villisti vehreä parveke

Kerrostalojen uudisrakentaminen on viime vuosina suosinut isoja ja lasitettuja parvekkeita. Näihin on helppo rakentaa olohuoneen jatkeeksi kesähuoneita. Tilaa on myös pienelle parvekepuutarhalle tai kasvihuoneseinille! Meidän Minnan kotona parveke on rauhoittumista ja hengähdystä varten. Pyörät kannetaan partsille ja nostetaan telineille, ja nautitaan trooppisesta fiiliksestä. Lajikkeet ovat valikoituneet kestävyyden ja vehreyden periaatteilla. IMG_1013

Koko parvekkeen keskeisenä elementtinä on melkein kahden metrin korkuinen kolibrinkukka. Se kerää katseet ja kasvin hopeanvihreä väri toimii innoittajana.

IMG_0835

IMG_0833

IMG_0836

 

IMG_0824

 

minnanpartsi1

Toinen parvekkeen kokoavista elementeistä on Ikeasta ostettu Turbo vaaterekki, jonka alatangolle on aseteltu vaneerilevy. Rekki toimii kevyenä tilanjakana ja sen avulla parvekkeelle saatiin lisää yksityisyyttä. Plussaa on sen helppo liikuteltavuus! Varsinkin jos alahyllylle ei kasaa liikaa painoa :)

IMG_0865

IMG_0864

minnanpartsi2

Muita kukkivia kukkia Minnan parvekkeella on helppohoitoiset tupakkakukat ja isoksi kasvava pasuunakukka. Lasitettu ja lämmin parveke on oiva paikka pasuunakukalle, mikä tykkää valosta ja ei pidä tuulesta.

IMG_1046 IMG_1021

IMG_0843Minnan aamurutiineihin kuuluu nauttia lämpimällä ja suojaisella parvekkeella ion aikaisten aamujen aamusmoothiet. Myös illan hämärtyessä on kiva istahtaa kasvien suojiin kuuntelemaan podcasteja ja katsoa valkoisten kukkien "hehkua". Kuutamopuutahasta pääse ehkäpä nauttimaan siis parvekkeillakin, kunhan illat vähän vielä pimentyvät.

Sitä ennen kuitenkin nautitaan kesästä ja kunnon villistä vehreydestä!

Minnan parvekkeella on paljon sisältä ulos tuotuja helppohoitoisia viherkasveja kuten kastanjaviini. Kasvi viihtyy valoisassa tai puolivarjossa ja on hyvinkin nopeakasvuinen.

IMG_1010

IMG_1009

IMG_0852

IMG_0857

IMG_0840

IMG_0879

IMG_0861

IMG_0855IMG_1007

IMG_0839

IMG_0817

IMG_0847