Auringossa Kakolan varjossa

Pieni parveke kolmannessa kerroksessa Portsan kaupunginosassa kylpee auringossa melkein koko päivän. Tila, paahde ja tuuli asettavat omat haasteensa parvekkeen kukkavalintoihin. Lue lisää ja astukaa sisään kurkkaamaan, mitä tänä vuonna istutimme tänne ihastuttavaan kotiin kakolan rinteessä. Pieni säälle altis parveke tarvitsee kestävät kukat. Pelargoniat, yrtit, oliivi ja viikuna ovat esimerkkejä hyvin paahdetta ja tuultakin kestävistä lajikkeista.  Parvekelaatikot tuovat helposti lisää istutuspinta-alaa, ja niihin voi istuttaa vaikkapa keittiöpuutarhankin. Onneksi nykyään on paljon vaihtoehtoja myös perinteisille muovisille laatikoille. Nämä pajuiset laatikot saavat näkyä ja samalla ne tuovat pehmeyttä ja tekstuuria parvekkeelle.

IMG_0662

IMG_0666

Ajankohtaista kesäkukkaistutuksissa tällä hetkellä ovat mielenkiintoiset lehtien muodot ja kontrastit lehtien väreissä.

Näissäkin istutuksissa käytimme tummaa koristeapilaa ja purppuraa koristebataattia. Sävyt ja muodot toimivat hienosti yhdessä ja tupakan hentoinen sävy toimi hienosti vaaleana keventäjänä. Valkoinen mustan kukan vierellä on joskus vähän liian terävä vastakohta, ja siksi valitsimme pehmeitä sävyjä.

IMG_0669Pienelle parvekkeelle tunnelmallisen, oman salaisen puutarhan saa tehtyä muutamalla isommalla kukalla ja useammalla pienellä ruukulla. Jos on kesällä paljon poissa kotoa, kannattaa suosia pääsääntöisesti isompia ruukkuja ja pientä kuivahtamista kestäviä lajikkeita. Pienissä saviruukuissa multa kuivuu nopeasti.

IMG_0684

IMG_0687

IMG_0683

IMG_0681

IMG_0690

IMG_0694

IMG_0697