Keskikesän valoa ja taikaa

Juhannukseen latautuu paljon odotuksia. Monelle meistä keskikesä myös ikään kuin konkretisoi kesän. usein juhannukseen kuitenkin kuuluu huono sää ja hyttyset, mutta silti se on yhtä juhlaa! Kukkakauppa sulkee ovensa jussiksi, ja tästä alkaa meille vähäksi aikaa vähän rauhallisempi arki. Kevään sesongit ja suuret istutusprojektit ovat ohi ja nyt kaupan kiireet ovat pitkään viikonloppu painotteisia.

Valon ja keskikesän juhlalla on pitkä perinne. Alunperin juhannus oli muinaisuskontoon liittyvä juhla. Nykyisen nimensä se on saanut Johannes kastajan syntymäpäivästä. Samoihin aikoihin sijoittuu myös kesäpäivänseisaus (22-26.6). Täällä meillä pohjoisella pallonpuoliskolla päivä on pitkä ja esimerkiksi Rovanimellä aurinko ei laske lainkaan. Päivän pituus on 24 tuntia. Todella maagista! Turussakin saamme nauttia melkeinpä 19 tuntia kestävästä päivästä.

IMG_0939

IMG_0949

IMG_0922

 

Ei siis mikään ihme, että mittumaarissa on jotain taianomaista ja siihen kuuluu myös taikojen tekeminen :) Saksassa saduissa kerrotaan, että juhannuksena vuoret avautuvat ja peikot pääsevät kertomaan, mistä löytyy kadotettuja aarteita.

Oikeita aarteita löydämme kaikki läheltä, emmekä tarvitse peikkoja osoittamaan salaisia ja kätkettyjä koloja. Parasta juhannuksessa on viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, nauraen ja laulaen.

IMG_0905

IMG_0911

Hiuksiin sidotaan kukkakranssit, mitkä sopivatkin mitä parhaiten juhannusjuhlaan, sillä ne symboloivat kauden muutosta. Juhannuksesta eteenpäin illat alkavatkin taas pikku hiljaa hämärtyä.

IMG_0978

IMG_0900

Mutta nyt viikonloppuna nautitaan keskikesän valosta ja taianomaisuudesta, säästä huolimatta! Rohkeat heittävät viimeistään nyt talviturkkinsa rantalaiturille! Suosittelemme!

IMG_0881

Meillä Hirvensalossa katetaan pöytään kesän uudet perunat ja syödään savukalaa saaristosta. Iiris pitää huolen aktiviteeteista:) pöytä katetaan kuitenkin kauniisti, ja yritän kukittaa myös Iiriksen punertavan polkan.

Minna ajaa 500 kilometriä synnyinkaupuunkiinsa ja viettää kaverijuhannusta, kun kaikki palaavat viettämään keskikesän juhlaa vanhoille kotikulmille. Piia taas loikoilee Sisilian leppoisissa lomatunnelmissa kirjakainalossa ja vespa kyyti odottamassa. IMG_0969

Mitä ikinä teettekin - Toivotammekin kaikille hyvää juhannusta ja tunnelmallista keskikesän juhlaa! Perjantaina juhannusaattona Kukkakauppa Piia Jaala on suljettu!

IMG_0989IMG_0993