Workshopissa ripaus kevättä

Naistenpäivänä olimme ilolla mukana järjestämässä workshopia joukolle innostuneita naisia. Teimme keväisiä asetelmia teippitekniikan avulla. Positiivisessa porukassa syntyi hienoja töitä!

Kurssin teemaksi sovittu teippitekniikka antaa mahdollisuuksia hyvinkin erilaisiin asetelmiin. Annoimmekin osallistujille vapaat kädet rakentaa juuri omanlaisensa keväinen asetelma. Raameina ainoastaan materiaali ja mukana tuotu astia. Tekniikan yhtenä hyötynä on myös se, ettei aikaisempaa sidontakokemusta oikeastaan tarvita ja omaan tekemiseen ja työhön päästään nopeasti käsiksi.

IMG_9009

lionslady13

Demon jälkeen worshopilaiset pääsivät teippaamaan omia astioitaan ja aloittamaan keväisten kukka-asetelmien luomista.

IMG_8999

Maljakon suulle teipattiin ristikko, johon kukat ja leikkovihreä aseteltiin. Tekniikka sopii melkeinpä maljakkoon kuin maljakkoon. Naistenpäivän workshopissa yhtenä ideana oli käyttää juuri omaa maljakkoa, jotta tekniikkaa voi hyödyntää parhaiten myös myöhemmin kotona. Teknisesti ajatellen parhaan hyödyn teippauksesta saa irti hyvin matalissa astioissa, jolloin kukat muuten kaatuisivat veteen.

IMG_8997

IMG_8996

IMG_8993

Workshopien parasta antia on se positiivinen energia ja innostus, mitä yhdessä tekeminen sekä uuden oppiminen tuovat. Vaikka kaikki osallistujat eivät olisi suuria kukkien kuluttajia tai puutarhassa kuokkijoita, väitämme että workshopeissa jokainen tuntee jotain. Anemonen katsetta, papukaijatulppaanien mystisiä muotoja, eukalyptuksen pyöreyttä - materiaali johdattaa kukka-asetelmissa ja myös tätä kautta syntyy tunteita - ihmetystä, ymmärrystä, onnistumista. Myös pientä tuskastumista ja joskus jopa muutama veripisara, ja kaikki tämä muutamassa tunnissa!

Ja tämän oikeastaan näkee ja kokee lopputuloksissa, joista jokainen työ ja asetelma onkin uniikki ja heijastus tekijästään.

IMG_8994

IMG_8992IMG_8991

IMG_8995

Asetelmien lisäksi muutama sitoi keväisen kimpun, ja ihan huippu lopputuloksin!

IMG_8989

IMG_8985

IMG_9020

IMG_9024

lionslady4

IMG_8984

Keväisten ja sesongin mukaisten materiaalien lisäksi halusimme tällä kurssilla esitellä ja  huomioida syvyyskukkien vaikutusta ja merkitystä sekä luonnollista muotokieltä.

Kiitos vielä kaikille osallistujille!

IMG_8975