Parasta juuri nyt

Kukkivaa mahtipontisuutta, kasvihuoneromantiikkaa, pehmeän rouhevaa yksinkertaisuutta.  Lue lisää meitä innostavista ja inspiroivista kukkafiiliksistä ja innostukaa mukana!img_8629 img_8622

Lisääntyvä auringonpaiste kääntää katseen vahvasti tulevaan kevääseen ja vaalet sävyt viehättävät. Kuivattuja materiaaleja ja kuivakukkia jäljittelevät kimput eivät totta puhuen ensin innostaneet. Varsinkin kun kukkakaupassa tehtiin paljon kuivakukkatöitä noin 20 vuotta sitten. Olimme, tai ainakin osa meistä oli :), vastahakoisia näkemään tämän tyylin uutta nousua. Onneksi ote on moderni ja materiaalit aitoja, jolloin "kuivumisprosessia" osaksi vain jäljitellään.

img_8618

Onnenpensaan (Forsythia) hienovarainen keltainen on kuin tuulahdus orientin keväästä.

img_8610

Vuodenaikojen mukana vaihtuvat myös kukkien sesongit. Nyt elämme parhaillaan sipulikukkien parasta sesonkia, ja tulppaaneista saakin ihanan keväisiä kokonaisuuksia. Kevättä henkivät myös ihanat kirsikanpuunoksat pienillä vihreillä silmunaluillaan.

Mielestämme ehdottomasti ihan parasta juuri nyt ovat leikkisät muodot ja kimppujen epäsymmetrisyys. Niillä kukkien luonnolliset linjat korostuvat kuten yllä olevan kuvan ranskalaisten tulppaanien vallaton valon etsintä.

img_8601

img_8602

Selkeällä epäsymmetrisyydellä teemme kevään ja kesän kimppuihin uudenlaista ja raikasta luonnollisuutta. Muotoihin siis säröjä ja poikkeavuuksia!

img_8555

img_8553

img_8549

Siniset sävyt yhdessä innostavat edelleen. Innostavaa on myös ajatus, että kukkien luonnollista kasvusuuntaa ja luonnetta tuetaan kimpuissa entisestään. Tekstuurien korostaminen ja esiin nostaminen tuo kukka-asetelmiin yllätyksellisyyttä sekä samalla taas sitä luonnollisuutta. Luonnollisuus onkin aina ollut kukkakauppamme kukkafilosofian punainen lanka. Olemme aina käyttäneet runsaasti vihreää mutta nyt käytämme erilaisia vihreitä yhdessä ja nyt pyrimme antamaan kukille lisää ilmaa ja tilaa.

img_8544

Tämän kimpun fiilis on villissä pyöreässä muodossa. Olemme elävöittäneet klassista kesäkimppua rikkonaisilla kasveimuodoilla  ja etenkin vaihtelevilla syvyyskukilla.

img_8539

img_8535

Kevään kohokohtia ovat pienestä ponkaisevat puiden vihreät silmut. Varaslähdön kevätfiilikseen saa kotona maljakossa puunoksilla. Mitä väkkärämpi sen mielenkiintoisempi. Muistakaa kuuma vesi!!

img_8516

img_8519-1

Meitä siis inspiroi tällä hetkellä rajojen rikkominen.

img_8526

Mahtipontiset kukkakuosit ovat nyt ajankohtaisia kodinsisutuksessa. Inspiraationa hollantilaiset renesanssimaalarit. Perspektiiviä ja niiden vaikuttavuutta on hauska lisätä runsailla maljakoihin asetelluilla kukkakimpuilla.

img_8554

Tänään vietämme kukkakauppa Piia Jaalan henkilökunnan pikkujouluja tai virkistyspäivää, mitä nimeä helmikuussa paremmin ehkä sopii käyttää.  Joogaamme, syömme ja saunomme. Lisäksi suunnittelemme jokainen hollantilaisia mestareita mukaillen omat 'stillleven' kukka-asetelma "maalauksemme". Näistä päivistä ja inspiraatioista lisää blogissamme myöhemmin. Nyt toivotamme kaikille mukavaa ja aurinkoista viikonloppua. Muistakaa hengittää syvään ja innostukaa kukkasista!