Kukkatrendit 2017

Vuosi alkaa tähyilemällä eteenpäin kohti kevättä,  ja erityisesti tähtäimessä ovat vuoden 2017 trendit. Deko lehden mukaan keväällä muodissa ja sisustuksessa ovat esillä kukkakuosit, denim ja pastellin sävyt. Valttia ovat pehmeys, sirous ja naisellisuus. Lisäksi Plaza Interiör sisustuslehti listaa trendeiksi leikkisän 70-luvun, tumman puun, luonnon värit ja lilan eri sävyt. Koska trendeissä on oikeastaan kyse ajassa esillä olevista asioista ja ilmiöistä, heijastuvat ne myös kukkatrendeihin. Lue, miten me näemme vuoden 2017 kukkatrendit! img_0448 Usein sana trendi kuulostaa tai ainakin mielletään helposti liian ohimenevänä, pinnallisena tai jopa halpana. Sanakirjan mukaan sana trendi tarkoittaa kuitenkin kehityssuuntaa, suuntausta ja taipumusta. Seuraamme kuuluisan trendiennustajan, hollantilaisen Li Edelkoortin kuratoimaa trendtablet sivustoa pysyäksemme mukana mielenkiintoisissa ilmiöissä sekä löytääksemme inspiroivia tekijöitä.

Pastellit: hohtavaa haurautta

Leikkokukissa hentoiset, pehmeät ja utuiset pastellinsävyt kaikissa variaatioissaan ovat vahvasti esillä. Erityisesti liilahtava-väripaletti.

img_0472img_0470

Pastellissa maailmassa riittää kukkavalikoimaa! Esimerkkiä näyttävät jaloleinikki, syreeni, vahakukka, ruusut, tähtiputki, veronica ja uusi off-white neilikka lajike.

img_0469

img_0449 img_0482 img_0457Ajassamme on jo hetken ollut esillä nostalgia ja haikeaa kaipuuta ajalle, mikä mielletään tai muistetaan "parempana". Nostalginen henki näkyy myös kukkatrendeissä leikkokukkien ja viherkasvien lajikkeissa. Pitkään poissa muodista sekä kodeista olleet lajikkeet tekevät vahvaa paluuta. Leikkokukissa esimerkiksi neilikka, vahakukka, ruusut ja harsokukka. Uutta ilmettä ne saavat mielenkiintoisista vihreistä ja ketomaisuutta jäljittelevästä sidonnasta. Viherkasveissa muorinkukat, rönsyliljat ja lukuisat Asparagus lajikkeet valoittavat kotien ikkunalaudat ja kukkapöydät.

fullsizerender-31

Leikkisät muodot

img_0465

img_0462 fullsizerender-24Mielenkiintoisia muotoja löytyy kukista jo ihan luonnostaan mutta kotona osana sisustusta voi lisätä leikkokukkasien ja kimppujen vaikuttavuutta maljakon valinnalla. Tai rakentamalla asetelman erilaisia vaaseja yhdistämällä – muodot ja värit. Nyt siis kaivelemaan kodin kaappeja tai tekemään löytöjä kirpputoreille. Eriskummalliset parit luovat yhdessä oikean, halutun tunnelman. Helpollakin pääsee ja unelmat toteutuvat Hayn Colour ja by Lassenin Rimm maljakoilla ja vaaseilla, joita molempia myy Sisustuksen Koodi. Ihastuimme vihreän sävyihin ja epätyypillisiin muotoihin.

fullsizerender-35fullsizerender-34fullsizerender-30

In green we trust: Vihreä

on itseoikeutetusti kevään ja kesän väri mutta myös edelleen kukkasidonnassakin hyvin trendikäs. Vihreävoittoiset kesäkimput sekä tietenkin viherkasvit ovat edelleen tärkeitä elementtejä kodin sisutuksessa. Viherkasvit ovat myös tulleet vahvasti mukaan ja osaksi kattausten sekä juhlapöytien koristelua.

Vihreän kanssa ei oikeastaan voi mennä vikaan sillä koko sen kirjo on nyt käytettävänä. Oivana esimerkkinä toimii hienosti upea Teneriffan saari ja sen laavaperäinen maasto sekä metsät. Syvää tummaa vihreää, mikä kasvaa varjossa mustien laavakivien lomassa. Toisaalta sitä heleää, kirkkaassa auringon valossa kylpevää ja kasvavaa vihreää. Yhtä ihania kaikki ja parasta tietenkin yhdessä miksattuna.

Pysytäänpä vielä hetki värien maailmassa. Niin kuin melkein kaikella myös väreillä on oma jännittävä historiansa. Esimerkiksi violetti oli ennen yksi arvokkaimmista väreistä, sillä sitä saatiin merenpohjassa elävästä purppurakotilosta. Väristä tuli voimakas statussymboli ja Bysantin keisari kielsi värin (Tyroksen purppuran) käytön tavallisilta kansalaisilta sekä ylensi sen kuninkaalliseksi. Nyt, vuonna 2017, lila/violetti/purppura on tietenkin kaikkien ulottuvilla ja yksi tämän vuoden trendiväreistä.

fullsizerender-27

Kolmantena värinä nostamme esiin sinisen. Erityisesti sininen yhdessä sinisen ja sinertävään taipuvien kanssa.

fullsizerender-28fullsizerender-26

fullsizerender-25Mitä pidemmälle kevät etenee ja kesä saapuu, sitä enemmän saapuu sinisä leikkokukkia! Näitä ihanuuksia odottelemme. Sinisessäkin on kyse tietenkin luonnollisesta väristä, ei värjätyistä leikkokukista.

Sidontatyylinä ketomainen, villi ja epäsymmetrisyys on edelleen pinnalla. Kimput jäljittelevät luonnollisuutta ja tietyssä mielessä epätäydellisyyttä.

Erityiset, innovatiiviset ja ekologiset materiaalit. Loistava esimerkki on Ushmaman paperista valmistetut pussukat, mitkä ovat pestäviä ja siten samalla hyvin monikäyttöisiä.

img_0447img_0446

Bring the outdoors in!

img_0479

img_0480 img_0478Meitä vetää puoleensa luonnontiede, vanhat laboratoriot ja entisaikojen kasvitieteelliset ja antropologiset tutkimusmatkat. Tätä trendiä on ehkäpä hauskin toteuttaa kotona. Löytää kuriositeetteja ja kauniita esineitä niin luonnosta kuin myös laatikon pohjalta tai matkoilta ja lopulta sommitella ne oman näköiseksi installaatioksi. Isoksi tai pieneksi - se on jokaisen oma valinta.

img_0453img_0454

Jalohavupuilla saa metsäisen fiiliksen myös sisälle, mikä sopii etenkin meidän talveen ja toisinaan pitkältä tuntuvaan kevääseen. Nyt Libanoninsetri kurkistaa kohti valoa ja kesällä kasvi pääseekin ulos parvekkeelle. Kesällä sisätiloihin on hauska luoda trooppisempia ja rehevän vihreitä tunnelmia.

Trendeissä parasta on mielestämme niiden monipuolisuus. Jokaisella on mahdollisuus valita omaa makua miellyttävät kukat, sidonnat kuin viherkasvitkin. Trendejä on enemmän kuin yksi ja nekin ovat muuttuvia, eläviä ilmiöitä, joista saa parhaiten irti kokeilemalla!fullsizerender-33