"Jouluna katetaan fiinimmin"

fullsizerender-16.jpg

Minkälainen kattausperinne teillä on jouluisin? Fiinimmin vai vähäeleisesti? Suomalaisen Työn Liiton kampanjatutkimuksessa selvisi, että 70 prosenttia suomalaisista tuo kattauksella juhlan tuntua ja tunnelmaa joulupöytään. Turkulaisessa ilmaisjakelulehdessä Aamusetissä oli tästä Sinivalkoinen jalanjälki -tutkimuksesta pieni juttu, mikä herätti meillä kukkakaupan takahuoneessa keskustelua ja mielipiteitä.

Täällä kukkien ja tohinan keskellä unohtuu joskus se, etteivät kaikki suinkaan, syystä tai toisesta, ole keksineet kattaamisen ja koristelun mielekkyyttä. Osa meistä piti lukua yllättävän pienenä. Toisaalta pienestä jutusta ei auennut kaikki tutkimuksen nyanssit ja korreloivat tekijät. Niistäkin syntyi keskustelua, mutta taas aivan toisenlaista.

fullsizerender-17

Kauniisti kattaminen saattaa toisille olla jokapäiväistä arjen kaunistamista. Ja mikä ihana tapa se onkaan!  Suurin osa suomalaisista panostaa kattauksiin koristein kuitenkin erityisesti jouluna, jos kulutustottumuksia tarkastelleeseen tutkimukseen on luottaminen. Esimerkiksi meidän Minnan kotona joulu vedetään ihan täysillä ja koko perhe pitää tonttulakkeja 24h. Niiden kanssa mennään glögilasi kädessä jopa paljuun.

fullsizerender-19

Palataan kuitenkin "Minnan joulumaasta" takaisin koristeiden pariin. Yhtämieltä olimme kaikki siitä, että juhlantuntua saa helposti myös vähäeleisen fiinisti. Eukalyptysta tai havunoksia glögitarjottimelle tai isoja, 50 cm, kanelitankoja pitkin ruokapöytää. Pienillä jutuilla on suuri vaikutus juuri siinä tunnelman luomisessa. Ja tässä kohtaan parasta on se oman tunnelman luominen, omilla ehdoilla ja oman maun mukaisesti.

fullsizerender-21

fullsizerender-20

Olemme täällä auttamassa parhaan kykymme mukaisesti koko jouluviikon, jotta mahdollisimman monet saisivat unelmiensa kattauksen sekä joulun koristeet.

Avoinna olemme maanantaista 19.12 alkaen kello 9 - 19 ja jouluaattona vielä kello 10-13. Tervetuloa!