Huonekasvien kastelun vallankumous

Olemme niin innoissamme loppuviikosta kukkakauppaan saapuvista kastelupalloista, että pakko niitä on jo nyt vähän hehkuttaa ja ennakkomarkkinoida. Liittykää siis vallankumoukselliseen joukkoomme!

Kastelupallot ovat turkulaisen lasinpuhaltajan puhaltamia kasteluvahteja, jotka imevät mullasta happea ja samalla antavat  vettä saman verran takaisin. Kätevää ja tehokasta, eikö vain? Puhumattakaan lasisten pallojen kirkkaasta kauneudesta.

Kastelupallot siis täytetään vedellä ja painetaan viistosti multaan n. 10 cm syvyyteen. Jos pallo on liian pystyasennossa, vesi ei lähde liikkeelle, koska happi ei nouse pilliin. Kastelupallo näyttää kivalta myös tyhjänä, kastelukertojen välillä.

Täydellinen tapa kastella kasveja, jotka tarvitsevat tasaista kosteutta. Samalla voi unohtaa lomien kastelustressin, sillä pallukka säilyttää kosteuden n. 1-2 viikkoa (riippuen pallon koosta).

Kastelupalloja meille tulee myyntiin kahta kokoa ja niiden pitäisi saapua kukkakauppaan viimeistään lauantaina 17.12. Täydellinen ajoitus, ja lahjavinkki!