Veistoksellinen kummitus

p1014905.jpg

Viikon valoittaja on tummanharmailla varsilla, siksakkimaisesti kasvava kummituspuu, korokia (corokia cotoneaster) nyt 20 euroa (ovh 26e).

Kummituspuu on kotoisin Uuden-Seelannin ja Australian alueilta, jossa se kasvaa luonnossa vapaana ja villinä. Kummittelevan kasvin nimi on maorilaista alkuperää, sillä luonnossa tuulessa liikkuvan hopeanhohtoinen kasvi näyttää leijailevan ilmassa. Ruukkukasvissa muotokieli on kuitenkin paljon lähempänä villiintynyttä bonsaipuuta. Harmaina kieppuvat oksat ja pienet, harvakseltaankasvavat hentoiset vihreät lehdet. jokainen malliltaan uniikki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoito-ohjeet:

  1. Valoisa kasvupaikka. Suoraa auringon paahdetta vältettävä ainoastaan keväällä ja kesällä. Näin talvella kaikki valo on tervetullutta suurimmalle osalle viherkasveja.
  2. Niukka kastelu eli pintamullan täytyy kuivahtaa kastelukertojen välillä.
  3. viihtyy erinomaisesti vähän viileässä, vältä siis esim. ilmalämpöpumpun tai paahtavan patterin suoraa läheisyyttä.

Kesällä kasvi saattaa tulvahtaa kukkimaan keltaisia, tähtimäisiä kukintoja ja syksymällä siihen saattaa tulla myös marjoja. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla ensi kesänä ruukkupuutarhassa! Kerokia on mitä hienoin ulkokasvinakin eli pidetään kummituspuista hyvää huolta nyt talvella, niin kesällä kaksinkertainen nautinto ja ilo. Mahtava kasvi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA