Toukokuu toivoa täynnä

Sesongit rytmittävät kukkakaupan arkea. Toukokuu alkaa vapulla, välissä äitienpäivä ja koko kuun hulabaloo päättyy valmistujaistenjuhlaan, ja kun tähän soppaan heitetään useammat häät ja yksi workshop on kuukausi paketissa. Nyt pureudutaan kukkakauppa Piia Jaalan toukokuun arkeen.  Sesonkien merkitys on ollut kukkakaupoissa hyvinkin suuri ja siten niiden rooli on ollut myynnillisesti merkittävä. Jo pidempään jatkunut kukka-alan muutos on kuitenkin vaikuttanut myös sesonkien myynteihin niin tuloksellisesti kuin valikoimankin suhteen. Nykyään kukkia myydään niin monella taholla ettei eri sesongit enää yksistään kannattale kukkakauppoja. Näin ainakin me itse koemme.

Postilaatikosta putoavat mainoslehtiset aloittavat muun muassa hortensioiden ja ruusujen aikaisen markkinoinnin yhteisellä teemalla - halpaa kuin saippua. Isojen ketjujen alennusten ja "sisäänheittohintojen" kanssa me pienet yksityiset kivijalkakaupat emme kilpaile, koska emme siihen pysty. Hintakilpailu ja valinnan vapaus ei kuitenkaan ole huono asia, sillä se on ikään kuin pakottanut meitä erikoistumaan ja miettimään oman kauppamme valikoimaa ja mahdolisuuksia. Tänä vuonna me esimerkiksi keskityimme erityisesti äitienpäiväkimppuihin.

IMG_0254IMG_0251

"Dagen efter"

Kaikki ovesta sisään tullut tavara, niin leikko- kuin purkkikukat, käyvät meillä läpi useita työvaiheita ja muun muassa siksi painoimme perjantaina 14 tuntisen työpäivän. Lauantaina meillä oli hulinaa myynnissä ja illalla vielä synttäri -Workshop. Sunnuntaina kukkakauppa oli myös poikkeuksellisesti avoinna, ja voimme vain pahoitella että useat tuotteet olivatkin jo loppuunmyytyjä. Viikonloppu päättyi uuden ravintola Nooan viherkasvitilauksen toimittamiseen. Työntäyteisen viikon jälkeen tämä uuden alkaneen viikon maanantai lähtikin nihkeän hitaasti liikkeelle ja kukkakauppa-arki tuntui sesongin jälkeiseltä dagen efteriltä. Vaikka seuraava sesonki odottaakin jo melkein kulman takana!

Mutta tietyllä lailla intohimollahan tätäkin duunia tehdään. Nyt katseet ovat jo kääntyneet pihalle ja teimme salviasta, koristeheinistä, kärhöistä ja aitoviikunoista tilauksen Hollantiin. Sormet syyhyävät istutuspuuhiin. Kesäkuun alussa onkin tulossa juttua muun muassa parvekkeista ja patioista.

Lopuksi vielä muutama WORKSHOP tunnelmapala.

workshop1

IMG_0232

Tämän kertainen sidontakurssimme oli varta vasten räätälöity synttärien teemaksi ja jälleen kerran osallistujat sitoivat hienoja juttuja. Hauskinta (näin vetäjien puolesta) on nähdä persoonallisten töiden syntymistä, ja miten samasta materiaalista syntyy aina uniikkeja töitä. Kurssin teemana oli rennot ja epäsymmetriset kesäkukat.

On myös hauska seurata osallistujien innostumista ja iloa!

 

IMG_0224

Tällä hetkellä, suunnitelmistamme huolimatta, emme ole saaneet kalenteriin mahtumaan avoimia workshopeja mutta muistattehan, että päivät ovat ennakkoon varattavissa ja järjestämme mielellämme tilauksesta sidontakursseja.

workshop3