Pääsiäisen herkut

Parasta pääsiäisessä on mielestämme kiirettömät vapaapäivät. Pääsiäiseen ei kuulu joulunkaltainen härdelli, stressi tai kiireet. Pitkä viikonloppu on hyvä hetki nauttia sipulikukista ja tulppaanikimpuista. Kevään sää on meillä arvoitus, missä vaihtelevat kauniit aurinkoiset päivät ja kolean kylmät tuulet ja harmaus. Eilenkin täällä Turussa satoi lunta. Parasta onkin ulkoistutuksissa valita pientä pakkasta ja kylmyyttä kestäviä lajikkeita kuten narsissia, helmililjoja ja tulppaania. Samoin orvokit alkavat olla valmiita ainakin suojaisten pihojen ja parvekkeiden istutuksiin.

IMG_9533

Sipulikukkiakin täytyy silloin tällöin muistaa kastella, etenkin jos ne tulevat sisälle tai lämpimälle eteläiselle talon reunalle. Samoin jos kukintaa haluaa vähän nopeuttaa. Nuppuisena helmilijat säilyvät ulkona näin alkukeväisin kolmesta neljään viikkoon.

Orvokit - varma merkki lähestyvästä kesästä!

IMG_9536IMG_9553IMG_9561IMG_9563

Olemme myös istuttaneet orvokkeja erilaisiin astioihin. Pienten parvekkeen pöydille 3 - 5 euroa ruukku ja suurimmat 35 euroa. Orvokki kukkii upeasti juhannukseen asti.

Aitoviikunan pikkuisissa taimissa (12e kpl) on jotain rohkaisevaa. Voimakas uusi kasvu ja pienet lehdet lupailevat kesää.

Bellis, kaunokainen, on myös vahva kevään kukkiva kukka. Kukinnan loputtua sen voi istuttaa ulos perenna penkkiin tai nurmikon reunalle.

IMG_9566

IMG_9567

IMG_9548IMG_9549IMG_9551IMG_9547Pääsiäisen viikonloppuun olemme tehneet kahden hintaisia kimppuja 15e ja 25e. Tule ja valitse oma suosikkisi! Olemme avoinna torstaina 9-18 ja lauantaian 9-15. Pitkäperjantain olemme suljettu.