Puutarhamessujen 2019 helmi

Messut.jpg

Muutama viikko sitten kävimme Turun Messukeskuksessa Puutarha & Piha 2019 messuilla. Messut olivat melko yllätyksettömät, mutta innostuksemme herätti kuitenkin ehdottomasti parhaiten HUONE ett RUMin osasto. Kaikki oli osastolla niin harmonisen kaunista, mutta erityisesti meitä inspiroi heidän vankkumaton ammattitaitonsa! Pieni tila oli täynnä kaikkea mielenkiintoista, mikä sai multasormemme syhyämään.

HUONE ett RUMin osastolta.

HUONE ett RUMin osastolta.

HUONE ett RUMin osastolta. Ideoita ilmakasveille.

HUONE ett RUMin osastolta. Ideoita ilmakasveille.

Jos liikutte Kirkkonummen suunnalla, niin suosittelemme lämpimästi vierailemaan vanhassa asemarakennuksessa ja tutustumaan heidän mielenkiintoiseen valikoimaan. Arvostus luonnonläheisiin materialeeihin ja vihreään näkyy! Myös nettikauppa toimii ;) http://www.huoneettrum.fi <- käykää kurkaamassa!

m3.jpg

Ja mikä parasta, osasto herätti taas innostuksemme ilmakasveihin, ja etenkin kaikkiin niihin lukemattomiin tapoihin, miten niillä voi kotona vihersisustaa. Ilmakasvit ovat myös loistavia julkisissa tiloissa kuten ravintola Huggen ikkunalla.

Xerographica  eli salvadorintillandsia nauttii runsaasta valosta eikä pärjää varjossa. Siksi se sopii mitä mainioimmin ravintola HÜGGEn aurinkoiselle ikkunalle.

Xerographica eli salvadorintillandsia nauttii runsaasta valosta eikä pärjää varjossa. Siksi se sopii mitä mainioimmin ravintola HÜGGEn aurinkoiselle ikkunalle.

Teimme ravintolan pienemmille ilmakasveille amppelit itse Johanna Vireahon ja Annabelle Antasin Living with Airplants kirjan ohjeita mukaillen. Puutarhuritoimittaja-stylisti Johanna Vireaho on muuten myös HUONE ett RUMin toinen perustajista.

Makramee amppeleissa voi helposti kikkailla solmuilla, langan värillä tai puupaloilla. Ilahduttavan helppoa!

hugge5.JPG
Ilmakasveilla saa raikkaita ja etenkin kevyitä amppeleita kotiin. Niitä on siten paljon helpompi sijoittaa vaikka naulaan seinälle tai verhotankoihin, kuin esimerkiksi viherkasvia ruukuineen.

Ilmakasveilla saa raikkaita ja etenkin kevyitä amppeleita kotiin. Niitä on siten paljon helpompi sijoittaa vaikka naulaan seinälle tai verhotankoihin, kuin esimerkiksi viherkasvia ruukuineen.

Piia Jaala1 Comment