Trendien aallonharjalla - Sisustusristeily Loviisan aitan matkassa

Blogimme on ollut telakalla useamman viikon ajan, sillä olemme kärsineet flunssa-aallosta sekä toisaalta nauttineet talvilomista mutta now we are back! Olimme mukana viime sunnuntaina (11.3.) Loviisan aita ja Viking Linen järjestämällä Sisustusristeilyllä, jossa Hanna Sumari ja Elina Anho-Mullo kertoivat vuoden 2018 sisutustrendeistä. Me taas pidimme demon kukkien käytöstä kattauksissa sekä puhuimme kukkatrendeistä. Tästä onkin hyvä aloittaa Kukkakaupan blogikevätsesonki! Matka jatkuu - Stig omboard!

Aamu alkoi ihanan rentouttavasti Viking Amorellan maistuvalla kuplivalla aamiaisella. Samalla kun katselimme, miten harmaa Turku jäi taaksemme, pohdimme katteiden ja kukkien suloista yhteissopua. Jos perusarkiaamuissa ei korkata kuplivaa aamiaispöydässä, niin jo yksikin kukka pullossa nostaa varmasti fiiliksiä!

IMG_0201

Samalla pääsimme "tarkastamaan" noin vuosi sitten FoodGardeniin istuttamamme viherkasvien kuntoa. Oli kyllä ilo huomata, miten ne edelleen olivat hyvinvoivia ja tilaan veikeästi istuvia.

Kaipausta kauneuteen

Varsinainen Sisustusristeilyn avasi Helena Aho kertomalla Loviisan aitan perustamisesta ja kasvusta. Hänen liikkeensä on kahden vuosikymmenen aikana kasvanut 800 neliön sisutustaivaaksi, jossa asiakkaita hemmotellaan myös kivoilla vaatemerkeillä. Oli myös hauska huomata, miten samankaltaiset yritysfilosofiamme ovat. Me molemmat haluamme tehdä parhaamme elämyksellisessä ympäristössä sekä tarjota asiakkaille iloa ja ideoita. Helena kertoikin heidän liikkettään vievän eteenpäin kaipaus kauneuteen ja viihtyvyyteen. Allekirjoitamme :)

IMG_0226

Me luomme trendit itse

Hanna Sumari oli koonnut vuoden 2018 sisustustrendit kompaktiksi kokonaisuudeksi. Hänen mukaansa ajankohtaista juuri nyt ovat luonto, uniikit asiat, metallit, värit ja makrotrendit. Mitä tämä kaikki sitten tarkoittaa sisutuksessa mutta erityisesti myös kasvien ja kukkien kannalta?

Mielestämme hyvin mielenkiintoinen pointti Hannan esityksessä oli se, että meidän täytyy tiedostaa mitä tai mikä trendi oikeastaan on. Me luomme trendit itse ja ne syntyvät, nousevat  ja vahvistuvat kiinni ajassamme. Tällä hetkellä  huoli luonnosta on voimakkaasti vaikuttanut tämän hetken trendeihin, mikä näkyy muun muassa kuoseissa, väreissä ja materiaaleissa. Siispä Takaisin luontoon, Rousseaun 1700-luvun lopulla markkinoima ajatus luonnon eheyttävästä voimasta, on ajankohtaisempi kuin koskaan ennen!

  1. Makuhuoneet ja unen vaaliminen
  2. Värit
  3. Pienten esineiden kollaasit

Inspiroiduimme erityisesti näistä kolmesta Hanna Sumarin kokoamasta kokonaisuudesta ja ensi viikolla palaammekin vielä näihin.

Kodinsisutamisessa Hanna peräänkuulutti uniikkien asioiden esiin nostoa. Uniikki on elämyksellistä ja ainutkertaista, oma tarinansa. Käsintehty on uutta luksusta. Nyt siis kaivelemaan kauan kaappien perällä olleita rakkaista esineitä ja rakentamaan niistä milelenkiintoisia kollaaseja! Vignette tuntuu olevan 2000-luvun kuriositeettikabinetti.

Syötävän söpöt kattausideat

Piian kanssa teimme ja esittelimme ideoita kevään ja kesän kattauskoristeille. Pikkutalo blogia (http://www.pikkutalo.com/) kirjoittava Sanna Tuomi juonsi Sisutusristeilyn sekä ehti myös kuvata meitä. Suuri kiitos!

IMG_1772

IMG_1751

IMG_0237

IMG_0236

IMG_1810

IMG_1811

IMG_1794

IMG_1809

IMG_1808

IMG_0244

IMG_0249

Kiitos kaikille Sisutusristeilyn järjestämisessä mukana olleille! Kiva, että saimme olla osana energisessä päivässä. Suurikiitos myös Viking Linen lastenohjelmalle :) Iiris painoi koko väsymättä koko päivän ja yöllä näki kuulemma unia valkoisesta Ville kissasta.

IMG_0212