Postcards from the Weekend

img_3460.jpg

IMG_0700 Syksyllä 2016 sidoimme ensimmäiset Viikonloppukimput, laitoimme ne puulaatikossa ulos kadulle ja liitutaulun mainokseksi niiden viereen.  Hinta 15 euroa. Halusimme tarjota asiakkaille ylittämättömän vaihtoehdon ruokakaupasta nopeasti mukaan tarttuville nippukukille. Alusta asti halusimme laittaa Viikonloppukimppuihimme tuoreita ja kestäviä kukkia sekä hauskoja lajikkeita. Halusimme tarjota helpon, houkuttelevan ja sesongissa elävän kukkakimpun startiksi viikonloppuun.

MDOZ8463

 

ESYT8306

IMG_8361

Ennen vanhaan, kyllä luitte oikein, sillä 30-vuotista juhlavuottaan viettävä Kukkakauppa Piia Jaala on nähnyt kukkakauppa-alan sekä pienten kivijalkakauppojen muutoksen. Niin hyvässä kuin huonossa. Siitä olemmekin onnekkaita, että juhlavuotta vietämme!     Vielä 90-luvulla ja 2000-luvun alussa liikkeestä löytyi valmiskimppuja etenkin loppuviikosta ja aina suurina sesonkeina. Kimput olivat lähes aina muodoltaan matalia ja pyöreitä ja hinnoiltaan noin 25-45 euroa. Vuosi vuodelta tuntui kuitenkin siltä, että kysyntä hiipui ja asiakkaamme halusivat valita kimppujen kukkavalikoiman itse. Lopulta sidoimme valmiskimppuja lähinnä sesonkituotteina kiireisenä aikana kuten jouluna ja äitienpäivänä.

IMG_9716

MFVK8521

NVYK4070

Linjamme on kautta vuosikymmenten ollut se, että haluamme myydä ykkösluokkaa ja extraa sekä erityisesti: suunnitella itse! Oman tyylimme mukaisesti. Tähän ajatukseen kiteytyy meidän Viikonloppukimppumme. Mitä itse haluaisimme nopeasti napata kotiin mukaan; jotain huoletonta, kestävää ja kevyttä.

IMG_7425

Näillä ollaan menty ja onkin ollut ilo huomata, miten Viikonloppukimppumme ovat löytäneet tiensä niin monen turkulaisen kotiin. Jatkamme siis Viikonloppukimppujemme tekoa ja pyrimme myös tekemään parhaamme, jotta edelleenkin löytäisimme kivoja lajikkeita.

Kuvista on hauska huomata miten värikkäitä kimpput ovat usein olleet?! Täällä kukkakaupassa kiinnitimme huomiota myös pakkausmateriaalien kokeiluihin. Nyt olemme löytäneet Sen Oikean :) ainakin tämän vuoden.

BXVA2098IMG_4241 7516812176_IMG_7822

Nyt elämme taas parasta tulppaaniaikaa ja tulevana viikonloppuna juhlistamme valoisempia päiviä ja viikonloppuja useilla erilaisilla tulppaanikimpuilla ja kirsikkapuunoksilla. Sekä tietenkin perinteisillä Viikonlloppukimpulla! (Tulevan viikonlopun 26-27.1) kimppuja emme ole vielä kuvanneet! Täällä kaikki siis postikortteja ja muistoja menneiltä.)

7516777776_IMG_8737

4829496528_IMG_2857

Lopuksi muutama kesäinen Viikonloppukimppu muisto.

EQHP6096MGQS5165BSGZ1783

Nauttikaa valosta. Päivä kerrallaan, ja tunti tunnilta kevättä kohden!

IMG_4263