Valentinuksesta ystävänpäivään

14.2 muistetaan rakkaita, ja erityisesti rakkaita ystäviä. Keräsimme muutamia keväisiä ideoita, joilla ystävyyttä voi juhlistaa. Virallinen kalenterijuhla, mikä ihana tekosyy yllättää!

Valentinen päivän uskomuksia löytyy jo antiikin Roomasta ja keskiajan Englannista. Pyhän Valentinuksen päivästä onkin liikkeellä monia legendoja ja tarinoita. Yhdessä niistä roomalainen piispa Valentinus solmi sotilaita salaa avioliittoon. Hänet vangittiin ja tuomittiin kuolemaan. Valentinus paransi yhden vangitsijansa tyttären ja lähetti tälle ennen teloitustaan kirjeen, jonka allekirjoitti "Sinun Valentinuksesi". Näin pyhimykseksi nousseesta Valentinuksesta tuli marttyyri ja rakastavaisten ja kihlautuneiden suojelija.

Suomessa romanttinen juhla on muuttunut ystävänpäiväksi, jota virallisena kalenterijuhlana on vietetty jo vuodesta 1987 lähtien. Hyvän ystävän tai hyvällä tuurilla ystäväjoukon rooli on nykyisessä hektisessä elämässämme todella suuri. Yhdessä on aina parempi olla.

Me kukkakaupassa uskomme vakaasti ystävyyden positiiviseen luomisvoimaan. Ystäviin voi luottaa ja heiltä saa tukea ja perspektiiviä mieltä askarruttaviin asioihin. Ystävien kanssa nauru ja kupliva maistuvat maagiselta. Näin me täällä kukkakaupassa mietimme ystävistämme ja siksi keräsimme muutamia pieniä lahjaideota ystäville:

fullsizerender-66

fullsizerender-64

img_8365

fullsizerender-62

img_8369img_8367

fullsizerender-61

img_8363

Kannattaa myös muistaa kätevä kuletuspalvelu, mikä noutaa meiltä paketit useamman kerran päivässä. Kuljetukset Turun keskustan alueella ovat 10 e ja keskustan ulkopuoliset alueet 13-15 euroa paketilta.

Mitähän kivaa keksimme leikkokukista? Seuraavaksi suunnittelemme ainakin ihania tulppaanikimppuja. Palaamme siis asiaan!

Nautitaan ystävistä ja ystävyydetä!