Kukkakaupan vuosi 2020

Selvisimme joulusta! Ja ilman kaaosta tai suurempia virheitä - huh! Mikä ei ole ihan itsestäänselvyys, sillä teimme todella pitkiä päiviä. Nyt kun vuosi on vaihtunut ja arki alkamassa, voimme onnitella itseämme sekä tietenkin kiittää kaikkia asiakkaitamme kuluneesta vuodesta. Ja mikä vuosi se onkaan ollut! Uutiset ovat olleet synkkiä ja koko ihmiskunta on ollut ikään kuin uuden äärellä. Vuosi on ollut muutosten vuosi, epävarmuuden vuosi ja pysähtymisen vuosi mutta samlla myös paljon hyviäkin asioita on tapahtunut. On ollut juhlia ja häitä - tosin pienesti ja turvallisesti :) Lisäksi kotona vietettyä arkea piristettiin kukilla. Olemme siis onnekkaita, että olemme onnistuneet luovimaan eteenpäin epävarmuudesta ja poikkeusajoista huolimatta. Suurin kiitos tästä kuuluu tietenkin teille ihanat asiakkaamme, jotka ovat osaltaan pitäneet meidät täällä Kukkakaupalla.

Kokosimme Kukkakaupan vuoden kohokohdat

Kukkakaupalla kuivakukkaviikko Lokakuussa. Forever Friends.

Kukkakaupalla kuivakukkaviikko Lokakuussa. Forever Friends.

Kuivakukat

tulivat, näkivät ja voittivat! Tänä vuonna olemme myyneet lukemattomat määrät erilaisia kuivattuja kukkia ja heiniä. Tämä trendi tuntuu jakavan ihmiset joko tai. Itse olemme erityisen innostuneita kuivakukkien mahdollisuuksista kransseissa ja osana leikkokimppuja. Lähtikö koko kuivakukkien buumi pampaheinä pilvistä?

Balala, elefanttiheinä, banksiat ja kuivattu ja värjätty saniainen.

Balala, elefanttiheinä, banksiat ja kuivattu ja värjätty saniainen.

Koirat

Kukkakaupan arkeen kuuluvat myös koirat :)

Välillä kukkakauppakoira Tyyne on ilahduttamassa meitä. Lisäksi olemme onnekkaita ja saamme tänne silloin tällöin muitakin koirakavereita rapsutettavaksi.

IMG_1451.jpeg

Yhteistyö Leipomo Grynin kanssa

Teimme Leipomo Grynin kanssa yhteistyötä koronaepidemian alkupuolella, kolmena viikonloppuna, keväällä huhti ja toukokuussa. Olimme superyllättyneitä, siitä miten innokkaasti ihmiset ottivat sen vastaan. Lisäksi Piia ja Leipomo Grynin Tuija pääsivät kertomaan yhteistyöstä MTV 3:n uutisiin. Muutamana viikonloppuna hukuimme paketteihin ja leipäkasseihin, eikä virheiltä tietenkään vältytty. Otimme opiksemme ja keräilemme edelleen voimia seuraavaan yhteistyöhön :)

kesäkukkakimppu
IMG_1475.jpeg

Häät ja morsiuskimput

Muistamme edelleen sen, miten sähköpostimme alkoi alkukeväästä täyttyä suunniteltujen tapahtumien peruutuksilla sekä hääjuhlien siirroilla vuoteen 2021. Epävarmuuden ja peruutusten myötä myös pieni epätoivo ja paniikki alkoi tuntua sopivalta. Toisin kuitenkin kävi! Emme ainoastaan selvinneet vaan kesään mahtui useita ihania, intiimejä hääjuhlia ja onnellisia hetkiä. Tälle vuodelle onkin kerääntynyt jo tavallista enemmän varauksia ja uskomme kesään 2021. Kaikkihan me jo kaipaamme kunnon juhlia ja halauksia, eikö niin !?!

morsiuskimppu.jpeg

Hiuspannat

olivat yksi kesämme kohokohdista Kukkakaupalla. Niitä oli hauska ja innostava tehdä, niin isoja kuin pieniä.

kukkapanta.jpeg

Viikonloppukimput

Saimme idean kivan hintaisiin viikonloppukimppuihimme Tukholman matkalta. Tällöin elettiin keskellä kukkien ja viherkasvien nousukautta. Åhlensin tavaratalon alakerrassa oli virkistävä kukkapiste uudenlaisella (elettiin vuotta 2016) konseptilla. Liikkeessä myytiin pelkästään nipputavaraa mutta kauniisti käärittynä. Nappasimme ajatuksesta kiinni mutta omalla tavallamme. Halusimme tarjota samalla ajtuksella kukkia asiakkaillemme mutta meidän tyyliimme sidottuna.

Viikonloppu mallia syksy 2020.

Viikonloppu mallia syksy 2020.

Viikonloppukimppuihin yritämme saade mahdollisimman paljon vaihtelua oman tyylimme rajoissa. Sesongin kukat ovat niissä myös tärkeitä ja pyrimme käyttämään niitä mahdollisimman paljon. Sesongit näkyvät Kukkakaupalla tietenkin muutenkin. Nyt keväällä odotamme sipulikukkia, tulppaaneja, esikkoja ja uusia viherkasveja. Vuonna 2020 ensimmäiset Pionit tulivat myyntiin huhtikuussa.

IMG_1491.jpeg

Kukkakauppa Turku

Kun katselimme viime vuonna ottamiamme kuvia huomasimme, että kuvaamme Kukkakauppaa ja työtämme liian vähän. Teimmekin uuden vuoden lupauksen, että kuvaamme ja kuvailemme työtämme tänä vuonna paljon enemmän. Pysykää siis mukana!

IMG_1496.jpeg

Kukkakimppu muistoja

Olemme saaneet tänäkin vuonna sitoa paljon meille niin mieluisia niittykimppuja. Alla mukana muutamia muistoja.

Keväisessä kimpussa on muun muassa scillaa, jaloleinikkiä, jouluruusua ja tulppaania. Tykkäämme sitoa myös tummilla sävyillä ketokimppuja.

Keväisessä kimpussa on muun muassa scillaa, jaloleinikkiä, jouluruusua ja tulppaania. Tykkäämme sitoa myös tummilla sävyillä ketokimppuja.

Tässä kimpussa vaaleansininen neidonkukka on kimpun kantava voima.

Tässä kimpussa vaaleansininen neidonkukka on kimpun kantava voima.

Westminster abbey ruusulajike on unelma.

Westminster abbey ruusulajike on unelma.

IMG_1449.jpeg
IMG_1465.jpeg
Pionikimppu.jpeg
Niittykimppu.jpeg

Ovikranssit

Tänä jouluna hullaannuimme ovikransseista. Etenkin näistä muhkeista klassisista, mutta mukana ripaus jotain uutta. Sidoimme paljon erilaisia ja lähetimme niitä myös muualle Suomeen. Kiitos kaikki kaukaisemmatkin ostajat. Kiva saada pala Turku myös muun muassa Ouluun :)

Olemme tekemässä myös keväälle 2021 kevyitä ja kukkaismaisia kransseja. Olemme kuivaneet Kukkakaupan alakerrassa paljon erilaisia kokeiluja, kuten hiekkakuivattuja jaloleinikkejä, joista tuli upeita.

IMG_1440.jpeg

Ihanaa kevään odotusta

ja onnea ja iloa vuodelle 2021!

IMG_1489.jpeg
Piia Jaala